Tibetansk spaniel hunderase

Tibetansk spaniel rasefakta

Tibetansk spaniel er selskapshunder, og er et populært kjæledyr i Norge.

Tibetansk spaniel fremstår som en ganske oppvakt rasehund. Hunden trives derfor godt med oppgaver som innebærer mentale utfordringer.

Tibetansk spaniel røyter noe. Selv om hyppig pelsstell strengt tatt ikke er nødvendig, bidrar det til økt trivsel.

Tibetansk spaniel responderer godt på lydighetstrening, og omtales som en rasehund det er lett å ha med å gjøre (men alle hunder er forskjellige). Rasen er gjerne fokusert i det den holder på med, og lett å ha med å gjøre. Selv om det finnes raser som kjennetegnes som enda mer energiske, er dette likevel en rase som krever sitt av daglige gåturer. Rasen setter pris på trening, men er ikke like krevende som mange andre raser.

Noen hunder kan være litt reserverte og skeptiske til ikke-familiemedlemmer, men her eksisterer stor variasjon innad i rasen. En typisk rasehund vil være imøtekommende og kjærlig ovenfor andre hunder. Rasen omtales som barnevennlig, men husk: Uansett rase skal man aldri la små barn være alene med hunder. Barnevennlige hunder er kanskje en myte mer enn noe annet, alle hunder er forskjellige!

Dette er en robust hund som tåler kulde og lave temperaturer fint, og trives ute vinter som sommer. Liker du lek og morro? Det gjør også disse hundene! Det har blitt nevnt at det å være hjemme alene kan være vanskelig hos denne rasen, men dette kan også være mer individuelt betinget enn rasebetinget. Rasen kan godt bo i leilighet i byen.

Tibetansk spaniel utseende: Tibetansk spaniel er en liten rasehund, og iøyefallende utseende.

Helse: Tibetansk spaniel sine sykdommer varierer og kan variere mellom individer. Helseproblemer som kan forekomme inkluderer hoftedysplasi, PRA, fedme, forskjellige hundelidelser og andre sykdommer og helseproblem.

Triva om tibetansk spaniel: Tibetansk spaniel er opprinnelig fra Tibet. Rasen er forholdsvis populære og det er stadig noen som annonserer valper til salgs.

Godkjente kennelklubber: Tibetansk spaniel er tatt inn i i FCI og oversikten der. De er i gruppen «tibetianske hunder» (9.5) i gruppe «selskapshunder». FCI-nummer for tibetansk spaniel er 231 og den ble første gang registrert 1987-06-24. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «ikke-sportslige raser». Hos United Kennel Club finnes rasen under «selskapshunder». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «ikke-sportslige hunder».

Skriv om tibetansk spaniel

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om tibetansk spaniel:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Tibetansk spaniel video

Her kan du finne videoer av tibetansk spaniel.

Linker: Se også disse raser

Under er andre spennende raser som kanskje interesserer deg som så på tibetansk spaniel:

Tibetansk spaniel nøkkelord: hunder, hund, hunder, typisk, utfordringer, briljant, lydighetstrening, vanskelig, tibetansk spanielrase, kjærlig, tibetansk spaniel foto, fakta, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, tibetansk spaniel oppdrettere og kennelklubb, tibetansk spaniel rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, intelligente, tibetansk, spanielhund.

Se også denne...
Fransk pyrinesk pointer
Fransk pyrinesk pointer

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net