Skotsk terrier hunderase

Skotsk terrier rasebeskrivelse

Skotsk terrier fremstår som en ganske klok rasehund. Hunden trives derfor godt med oppgaver som innebærer mentale utfordringer.

Mange hunder røyter mye, men dette er ikke noe som kan påstås om skotsk terrier. Selv om hyppig stell av pelsen strengt tatt ikke er nødvendig, bidrar det til økt trivsel.

Skotsk terrier er en rase det kan være en fornøyelse å trene, men individuelle forskjeller betyr også mye. Rasen er gjerne fokusert i det den holder på med, og lett å ha med å gjøre. Dette er en rasehund som liker å gå tur, og kan bli en god turkamerat. Rasen setter pris på mosjon, men er ikke like krevende som mange andre raser.

Aggressivitet mellom hunder varierer mer mellom individer enn mellom raser, men tendensen til hundeaggresjon er kanskje noe høyere hos skotsk terrier. Rasen regnes som barnevennlig, men generalisering her kan være uheldig. Man skal likevel aldri la små barn være alene med hunder. Mange hunder går godt sammen med barn, men forskjellene innad i rasen er også ganske store. De store fellestrekkene til ulven - alle hunders stamfar - er kanskje vanskelig å se hos denne rasehunden, men det er likevel mulig å se likheter på flere områder. Valper har en tendens til å leke-bite, og dette kan forstette i voksen alder hvis man ignorerer problemet.

Dette er en robust hund som tåler kulde og lave temperaturer fint, og trives ute vinter som sommer. Liker du lek og morro? Det gjør også disse hundene! Det skal være fullt mulig å holde disse hundene i en leilighet.

Hundens fysiske trekk: Skotsk terrier er en interessant rase strihåret, og flott å se på.

Helse: Skotsk terrier sine helse varierer og varierer mellom individer. Rapporterte helseproblemer er Hudsykdommer, fedme, vanlige ikke-resebestemte lidelser og ellers generelle vanlige sykdommer hos hunder.

Flere opplysninger om hunden: Skotsk terrier stammer fra Storbritannia. Rasen er svært populær og derfor finnes også mange annonserte valper på Finn. Andre betegnelser på rasen er scottie. Amerikansk hunderasenavn på hunden er naturligvis scottish terrier.

Godkjente kennelklubber: Skotsk terrier er godkjent i Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber og deres liste over hunderaser. De er i gruppen «små terriere» (3.2) i gruppe «terriere». FCI-merke for skotsk terrier er 73 og den ble første gang registrert 1987-06-24. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «terriere». Hos United Kennel Club finnes rasen under «terrierraser». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «terriere».

Skotsk terrier bilder:

Skotsk terrier Skotsk terrier Skotsk terrier Skotsk terrier Skotsk terrier
Flere bilder av skotsk terrier

Skotsk terrier forum

Bruk skotsk terrier forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Skotsk Terrier (Aberdeen Terrier)

Skotsk Terrier (også kjent som Aberdeen Terrier), populært kalt Scottie, er en hunderase. I utgangspunktet en av høylands raser av terrier som ble gruppert under navnet Skye Terrier, er det en av fem raser av terrier som oppsto i Skottland, de fire andre er den moderne Skye, Cairn, Dandie Dinmont, og West Highland Hvit Terrier...

Skriv om skotsk terrier

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om skotsk terrier:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Skotsk terrier video

Her kan du finne videoer av skotsk terrier.

Linker: Noen andre raser

Under vises utvalgte raser som du kanskje vil like hvis du likte skotsk terrier:

Skotsk terrier søkeord: hunder, hunderase, hunderaser, karakeristisk, problemer, utmerket, trening, problemfylt, skotsk terrierrase, hengiven, skotsk terrier bilder, fakta, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, skotsk terrier oppdrettere og kennelklubb, skotsk terrier rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, intelligente, skotsk, terrierhund.

Vilkårlig hund
Chiribaya Shepherd

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net