Mops (eller pug som den også kalles)

Mops (eller pug som den også kalles)

Mops er en hunderase med rynkete, kort-munnkurv ansikt og krøllet hale. Rasen har en fin, blank pels som kommer i en rekke farger, oftest fawn eller sort, og en kompakt kvadratisk kropp med velutviklet muskulatur. Mops ble brakt fra Kina til Europa i det sekstende århundre, og ble popularisert i Vest-Europa av House of Orange av Nederland, og House of Stuart.

Mops som avlsdyr kan ha bidratt til den engelske Bulldog, den moderne Pekingeser og King Charles Spaniel.Mens Pugs som er avbildet i attende århundre utskrifter tendens til å være lang og tynn, moderne rase preferanser er for en firkantet tykk kropp, en kompakt form, en dypt bryst, og velutviklet muskulatur.

Deres glatte og blanke strøk kan være fawn, aprikos fawn, sølv fawn, eller svart. Markeringene er klart definert, og det er et spor av et sort linje som strekker seg fra bakhodet til halen. Halen normalt krøller tett over hoften. Pugs har to forskjellige former for ørene, rose og knappen. Rose ører er mindre enn standard stilen knapp ører, og er foldet med forkanten mot siden av hodet. Avl preferanse går til knapp stil ører. Mopser ben er veldig sterk, rett, av moderat lengde, og er godt satt inn under.Deres skuldre er moderat lagt tilbake. Anklene er sterke, deres føtter er små, tærne er vel split-up, og neglene er svarte. Nedre tennene normalt gå lenger ut enn deres øvre, noe som resulterer i en under-bitt. Rasen er ofte beskrevet som Multum i parvo, eller mye i litt, noe som henviser til Mops makeløs personlighet, til tross for sin lille størrelse. Mops er sterk vilje, men sjelden aggressiv, og er egnet for familier med barn.

Flertallet av rasen er veldig glad i barn og robust nok til å skikkelig leke med dem. Avhengig av sin eiers humør, kan de være stille og føyelig, men også livlig og erting. Mops har en tendens til å ha en lat natur og tilbringe mye tid napping. De blir ofte kalt skygger fordi de følger sine eiere rundt og liker å bo nær handlingen. Øynene skal være store med en avrundet form og mørk i fargen Den tidlige historie Mops er ikke attestert i detalj, er det akseptert at moderne Pugs er etterkommere av hunder importert til Europa fra Kina i det 16. århundre.

Lignende hunder var populære i det keiserlige hoff under Song-dynastiet. 16. og 17. århundre Pugs var populære på europeiske domstoler, og angivelig blitt den offisielle hund av House of Orange i 1572 etter en Mops heter Pompey reddet livet til prinsen av Orange ved å varsle ham til tilnærming av snikmordere. En Mops reiste med William III og Mary II da de forlot Nederland for å akseptere tronen i England i 1688. løpet av denne perioden, Mops kan ha blitt avlet med den gamle typen King Charles Spaniel, noe som gir den moderne King Charles Spaniel sine Mops egenskaper. Rasen ble etter hvert populær i andre europeiske land også. Mops ble malt av Goya i Spania, og i Italia syklet de opp foran på private vogner, kledd i jakker og pantaloons som passet de av kusken. De ble brukt av militæret til å spore dyr og mennesker, og ble også ansatt som vakthunder. Den engelske maleren William Hogarth var viet eier av en serie av Pugs. Hans 1745 selvportrett, som nå er i Londons Tate Gallery, inkluderer hans Pug, Trump. Mops var også godt kjent i Italia. I 1789, skrev en Mrs. Piozzi i dagboken sin, Den lille Mops hunden eller nederlandsk mastiff har svinne London for Padua, jeg oppfatter. Hver vogn jeg møter her har en mops i det. Populariteten til Mops fortsatte å spre seg i Frankrike under det attende århundre. Før hun giftet seg med Napoleon Bonaparte, hadde Joséphine hennes Mops Fortune bære skjult meldinger til hennes familie mens hun var innesperret på Les Carmes fengsel, etter å ha det alene fått besøk rettigheter.

I nittende århundre England, rasen blomstret under beskyttelse av dronning Victoria. Hennes mange Pugs, som hun avlet seg selv, inkludert Olga, Pedro, Minka, Fatima og Venus. Hennes engasjement med hunder generelt bidro til å etablere Kennel Club, som ble dannet i 1873 Queen Victoria favoriserte aprikos og Fawn farger. Queen Victoria lidenskap for Mops ble gitt videre til mange andre medlemmer av kongefamilien, inkludert hennes barnebarn kong George V og hans sønn kong Edward VIII. I malerier og graveringer av det 18. og 19. århundre, Mops vanligvis vises med lengre bein og neser enn i dag, og noen ganger med avkuttede ører. Den moderne Mops utseende trolig endret etter 1860 da en ny bølge av Mops ble importert direkte fra Kina. Disse Mops hadde kortere bein og moderne stil Mops nese. Den britiske aristokraten Lady Brassey er kreditert med å lage sorte Mops fasjonable etter at hun tok noen tilbake fra Kina i 1886 Ear beskjæring ble gjort ulovlig i 1895. Mops kom i USA i løpet av det nittende århundre, og ble snart på vei inn i familiens hjem og utstillingsringen. American Kennel Club anerkjente rasen i 1885 Mops Dog Club of America ble grunnlagt i 1931 og ble anerkjent av American Kennel Club samme år. I 1981 vant Mops Dhandys Favoritt Woodchuck Westminster Kennel Club Dog Show i USA, den eneste Mops å ha vunnet der siden showet startet i 1877 Verdensmester, eller Best in Show på 2004 World Dog Show holdt i Rio de Janeiro, Brasil, var en mops som heter Double D Cinoblu mesterverk.

– Puggemopp, 24.09.2014

Helse og helseproblemer hos mops »

Mops hunderase

Mops

Les mer om Mops rasen her.

Mops bilder

Mops foto

Se super Mops foto her.

Voff! voff!
Brazilian Terrier
Brazilian Terrier

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net