Mops hunderase

Mops rasefakta

Mops er selskapshunder, og er et populært kjæledyr i Norge.

Hunderasen kjennetegnes ved høy IQ sammenlignet med mange andre hunderaser. Mentale utfordringer bør derfor inngå i den daglige aktiviteten.

Mops røyter, og stell av pelsen hører med til de vanlige oppgavene. Enklere pelsstell er en av flere fordeler med denne rasen.

Mops er en rase det kan være en fornøyelse å trene, men individuelle forskjeller betyr også mye. Rasen er gjerne fokusert i det den holder på med, og lett å ha med å gjøre. Selv om det finnes raser som kjennetegnes som enda mer energiske, er dette likevel en rase som krever sitt av daglige gåturer. Rasen setter pris på mosjon, men er ikke like krevende som mange andre raser.

Rasen fremstår som veldig kjærlig, og viser sjelden aggressiv adferd ovenfor fremmede mennesker. En typisk rase vil være imøtekommende og kjærlig ovenfor andre hunder. Rasen regnes som en av de mer barnevennlige hunderaser, men glem ikke: Man skal likevel aldri la små barn være alene med hunder. Mange hunder går godt sammen med barn, men forskjellene innad i rasen er også ganske store. Valper har en tendens til å tygge på det den kommer over, og dette kan forstette i voksen alder hvis man ignorerer problemet.

Rasen egner seg ikke til ekstrem kulde, men kan fint bo i Norge dersom man benytter ekstra bekledning på kalde dager. Om du ønsker å finne hunderaser som liker lek og morro, kan du legge denne til listen din. Det har blitt nevnt at det å være hjemme alene kan være vanskelig hos denne rasen, men dette kan også være mer individuelt betinget enn rasebetinget. Rasen kan godt bo i leilighet i byen.

Mops fasong: Mops er en spennende rase har kort pels, og et sjarmerende uttrykk.

Helseproblemer: Mops sine problemer med helsen varierer og kommer også an på oppdretter. Helseproblemer som kan forekomme inkluderer - men begrenser seg ikke til - lidelser i forbindelse med øyelokket, øyesykdommer, hjertefeil og -sykdom, heteslag, luftveisproblemer, fedme, vanlige ikke-resebestemte lidelser og øvrige helseproblemer hos hunder.

Mer informasjon om mops: Mops har opphav fra Storbritannia. Rasen er populær og derfor finnes også mange annonserte valper på Finn. Denne rase blir også kalt mops, carlino. Engelsk navn på mops er åpenbart pug.

Klassifisering: Mops er inkludert i i Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber i databasen over hunderaser. De er i gruppen «små molosserhunder» (9.11) i gruppe «selskapshunder». FCI-nummer for mops er 253 og den ble første gang registrert 1987-06-24. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «toy hunder». Hos United Kennel Club finnes rasen under «selskapshunder». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «lekehunder».

Mops foto:

Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops
Flere bilder av mops

Mops forum

Bruk mops forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Helse og helseproblemer hos mops

Siden Mops mangler lengre snuter og utstikkende øyne, er de utsatt for øyeskader som proptosis, ripete hornhinner, og smertefull entropion. De har også kompakte puste passasjer, etterlot mange utsatt for pustevansker eller ute av stand til å effektivt regulere temperaturen gjennom fordampning fra tungen ved å pese...

Mops (eller pug som den også kalles)

Mops er en hunderase med rynkete, kort-munnkurv ansikt og krøllet hale. Rasen har en fin, blank pels som kommer i en rekke farger, oftest fawn eller sort, og en kompakt kvadratisk kropp med velutviklet muskulatur...

Skriv om mops

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om mops:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Mops video

Her kan du finne videoer av mops.

Linker: Noen andre hunderaser

Under er andre spennende hunderaser som andre leste om etter å ha sett på mops:

Mops ord: hunder, hund, hunder, typisk, utfordringer, super, trening og lydighet, vanskelig, mopsrase, kjærlig, mops foto, fakta, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, mops oppdrettere og kennelklubb, mops rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, røyter, mopshund.

Enda en hund!
Akita Inu
Akita Inu

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net