Pekingeser hunderase

Pekingeser hunderasebeskrivelse

Pekingeser er selskapshunder, og uttrykket menneskets beste venn kommer til sin rett.

Pekingeser røyter noe. Daglig pleie av pelsen hjelper på hundens velvære.

Pekingeser er en rase det kan være en fornøyelse å trene, men individuelle forskjeller betyr også mye. Som alle hunder trenger også hunderasen daglige lufteturer. Rasen setter pris på mosjon, men er ikke like krevende som mange andre raser.

Enkelte hunder kan være reserverte ovenfor fremmede mennesker, men her kan det være veldig store variasjoner mellom forskjellige eksemplarer også. De er vanligvis kjærlig ovenfor andre hunder. Rasen regnes som barnevennlig, men generalisering her kan være uheldig. Man skal likevel aldri la små barn være alene med hunder. Mange hunder går godt sammen med barn, men forskjellene innad i rasen er også ganske store. Gemyttet minner lite om gråulven, som alle hunder stammer fra. Enkelte raser tenderer mer mot å bite, men pekingeser er ikke kjent for dette.

Noen vil påstå den bjeffer mindre enn andre raser, riktignok en påstand vi ikke kan dokumentere. Pekingeser passer utmerket til klimaet i Norge, men er ikke like godt egnet til varmere klima. Dette er en robust hund som tåler kulde og lave temperaturer fint, og trives ute vinter som sommer. Som alle hunder er også denne svært leken som valp, men roer seg gjerne i voksen alder. Noen raser stikker av med en gang de får muligheten, men det var definitivt ikke pekingeser som utløste båndtvang her i landet. Det er ikke forbundet noen problemer med å ha disse hundene i en leilighet.

Rasehundens fysiske trekk: Pekingeser er en liten rasehund, langhåret pels, hengende ører, kort kurvet hale, kort snute, og et spennende utseende.

Helseproblemer: Pekingeser sine sykdommer varierer og varierer mellom individer. Helseproblemer som kan forekomme inkluderer lidelser i forbindelse med øyelokket, øyesykdommer, ryggrad-problemer, heteslag, luftveisproblemer, fedme, vanlige ikke-resebestemte lidelser og ellers generelle vanlige sykdommer hos hunder.

Triva om rasen: Pekingeser er opprinnelig fra Kina. Rasen er populære og derfor finnes også mange annonserte valper på Finn. Denne rasehund blir også kalt peke, peking palasthund. Engelsk benevnelse på rasen er åpenbart pekingese.

Pekingeser klassifisering: Pekingeser er tatt inn i i Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber og oversikten der. De er i gruppen «pekingeser og japansk chin» (9.8) i gruppe «selskapshunder». FCI-nummer for pekingeser er 207 og den ble første gang registrert 2009-03-26. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «toy hunder». Hos United Kennel Club finnes rasen under «selskapshunder». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «lekehunder».

Pekingeser fotografier:

Pekingeser Pekingeser Pekingeser Pekingeser Pekingeser Pekingeser
Flere bilder av pekingeser

Skriv om pekingeser

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om pekingeser:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Pekingeser video

Her kan du finne videoer av pekingeser.

Linker: Noen andre raser

Under er andre raser som kanskje interesserer deg som så på pekingeser:

Pekingeser nøkkelord: hundene, rase, raser, lett gjenkjennelig, problemer, glimrende, lydighetstrening, tidkrevende, pekingeserrase, kjærlig, pekingeser fotografier, info, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, pekingeser oppdrettere og kennelklubb, pekingeser rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, hengeører, pekingeserhund.

Enda en hund!
Mackenzie River Husky

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net