Norsk elghund hunderase

Norsk elghund rasebeskrivelse

Norsk elghund er spisshunder. Arktiske hunder trives godt i kaldere klima og har gjerne god utholdenhet. Norsk elghund er hunder som kan brukes jakt. De kan brukes som sporhund eller jakthund, og har en luktesans som overgår mange andre hunderaser. Norsk elghund er en hund som kan brukes til mye og kan gjøre en god jobb som vakthund. Brukes også som angrepshund og som beskyttelseshund.

Rasen er en såkalt hypoallergenisk rase. Til tross for at rasen omtales som allergivennlig, er det likevel mulig at den vil fremkalle allergiske reaksjoner (men kanskje i mindre grad enn hos andre raser). Norsk elghund røyter noe. Selv om hyppig pelsstell strengt tatt ikke er nødvendig, bidrar det til økt trivsel.

Rasen er gjerne fokusert i det den holder på med, og lett å ha med å gjøre. Dette er en hund som liker å gå tur, og kan bli en god turkamerat. Rasen har et stort behov for fysisk mosjon, og som eier er det en fordel om man selv også er mye aktiv.

Denne hunderasen er av natur ganske hengiven mot ikke-familiemedlemmer, men store variasjoner forekommer likevel mellom hundene. Selv om aggresjon mot andre hunder ikke kjennetegner rasen, kan slike individuelle egenskaper forekomme. Rasen regnes som en av de mer barnevennlige hunderaser, men glem ikke: Man skal likevel aldri la små barn være alene med hunder. Mange hunder går godt sammen med barn, men forskjellene innad i rasen er også ganske store. De store fellestrekkene til ulven - alle hunders stamfar - er kanskje vanskelig å se hos denne rasehunden, men det er likevel mulig å se likheter på flere områder.

Denne hardføre vinterhunden takler lave temperaturer uten problem. Liker du lek og morro? Det gjør også disse hundene!

Norsk elghund bygning: Norsk elghund er en mellomstor hund, stående ører, kort kurvet hale, og et spennende utseende.

Helse: Norsk elghund sine problemer med helsen varierer og beror på mer enn rasen i seg selv. Det er hoftedysplasi, øyesykdommer, nyresykdom, cyster, fedme, vanlige ikke-resebestemte lidelser og andre hundelidelser og -sykdommer.

Annet om norsk elghund: Norsk elghund har opphav fra Norge. Hundenes alder varierer selvsagt, men fra 12 til 15 år er normalt. Rasen er relativt populær og det er stadig noen som annonserer valper til salgs. Andre betegnelser på rasen er viking dog, norsk elghund grå. Engelske rasenavn på norsk elghund er selvsagt norwegian elkhound grey.

Gruppering av norsk elghund: Norsk elghund er inkludert i i Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber i databasen over hunderaser. De er i gruppen «nordiske jakthunder» (5.2) i gruppe «spisshunder». FCI-symbolet for norsk elghund er 242 og den ble første gang registrert 1999-08-09. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «støverhunder». Hos United Kennel Club finnes rasen under «nordiske raser».

Norsk elghund foto:

Norsk elghund Norsk elghund Norsk elghund Norsk elghund
Flere bilder av norsk elghund

Norsk elghund forum

Bruk norsk elghund forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Norsk elghund: Jakter på elg, ulv, bjørn, og hjort

Norsk elghund er en av de gamle nord Spitz-type hunderase, og er den nasjonale hund av Norge. Den elghund har fungert som en jeger, verge, gjeter, og forsvarer...

Skriv om norsk elghund

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om norsk elghund:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Norsk elghund video

Her kan du finne videoer av norsk elghund.

Linker: Noen andre hunderaser

Nedenfor er et lite utvalg andre hunderaser som har visse assosiasjoner til norsk elghund:

Norsk elghund ord: hundene, hund, hunder, typisk, utfordringer, glimrende, trening og lydighet, omfattende, norsk elghundrase, hengiven, norsk elghund foto, fakta, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, norsk elghund oppdrettere og kennelklubb, norsk elghund rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, spisshund, jakthund, sporhund, vakthund, hypoallergenisk, oppreiste ører, norsk, elghundhund.

Vilkårlig hund
Polski Owczarek Nizinny
Polski Owczarek Nizinny

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net