Mastiff hunderase

Mastiff rasefakta

Mastiff er allsidig og kan bli en god vakthund. Den egner seg derfor som vokter av hjem eller eiendom. Mastiff har dessverre blitt brukt som kamphund, men dette preger ikke rasen i det hele tatt i dag. I Norge og de aller fleste andre land er det heldigvis forbud mot å arrangere hundekamper.

Mastiff røyter noe. Enklere pleie av pelsen er en av flere fordeler med denne rasen.

Rasen er gjerne fokusert i det den holder på med, og lett å ha med å gjøre. Som alle hunder trenger også rasen daglige lufteturer. Rasen liker godt fysisk mosjon, men det finnes også raser som krever mye mer lufting fra sine eiere.

Denne hunderasen er av natur meget hengiven mot mennesker utenfor familien, men store variasjoner forekommer likevel mellom hundene. De er vanligvis hengiven ovenfor andre hunder. Rasen regnes som en av de mer barnevennlige hunderaser, men glem ikke: Små barn og hunder aldri skal være alene sammen! Man burde nok heller snakke om barnevennlige hunder enn -raser. De store fellestrekkene til ulven - alle hunders stamfar - er kanskje vanskelig å se hos rasen, men det er likevel mulig å se likheter på flere områder. Det har blitt hevdet at den slagge mye, men dette er ikke noe vi kan verifisere.

Mastiff passer utmerket til klimaet i Norge, men er ikke like godt egnet til varmere klima. Noen raser stikker av med en gang de får muligheten, men det var definitivt ikke mastiff som utløste båndtvang her i landet.

Hunderasens bygning: Mastiff er en av de større hunderaser, har kort pels, med robust kroppsbygning, mellomstore hengende ører, forholdsvis lange ben, kort hengende hale, forholdsvis kort snute, og iøyefallende utseende.

Helse: Mastiff sine problemer med helsen varierer og beror på mer enn rasen i seg selv. Det er hoftedysplasi, lidelser i forbindelse med øyelokket, fedme, ellers vanlige lidelser og andre hundelidelser og -sykdommer.

Annet om rasen: Mastiff har opphav fra Storbritannia. Levealder varierer selvsagt, men fra 10 til 12 år er normalt. Rasen er populær og derfor finnes også mange annonserte valper på Finn. Mastiff kalles også english mastiff, old english mastiff. Engelsk benevnelse på rasen er selvsagt mastiff.

Mastiff klassifisering: Mastiff er inkludert i i Fédération Cynologique Internationale i databasen over hunderaser. De er i gruppen «molosserhunder» (2.2) i gruppe «pinscher, schnauzer, molosser og sennenhunder». FCI-symbolet for mastiff er 264 og den ble første gang registrert 2007-03-06. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «brukshund raser». Hos United Kennel Club finnes rasen under «vakthund raser». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «brukshunder».

Mastiff fotografier:

Mastiff Mastiff Mastiff Mastiff Mastiff Mastiff
Flere bilder av mastiff

Mastiff forum

Bruk mastiff forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Største rase: Den engelske mastiffen?

English Mastiff, eller bare Mastiff, er en stor rase fra den gamle Alaunt og Pugnaces Britanniae. Rasen har et betydelig innspill fra Alpine Mastiff...

Mastiff: Løven i hundefamilien

Mastiff har en stort temperament, noe som gjenspeiles i alle formelle standarder og historiske beskrivelser. Sydenham Edwards, skrev i 1800 i Cynographia Britannica: "Dette er hundefamiliens svar på løven"...

Skriv om mastiff

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om mastiff:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Mastiff video

Her kan du finne videoer av mastiff.

Linker: Andre hunderaser

Nedenfor er andre spennende hunderaser som har visse assosiasjoner til mastiff:

Mastiff ord: hunder, rase, raser, lett gjenkjennelig, problemer, briljant, trening og lydighet, vanskelig, mastiffrase, hengiven, mastiff fotografier, info, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, mastiff oppdrettere og kennelklubb, mastiff rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, vakthund, hardfør, hengeører, mastiffhund.

Voff! voff!
Chien d’Artois
Chien d’Artois

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net