Lundehund hunderase

Lundehund rasebeskrivelse

Lundehund er en jakthund. De kan brukes som sporhund eller jakthund, og har en luktesans som overgår mange andre hunderaser.

Lundehund fasong: Lundehund er en rase som vekker oppsikt har kort pels, og et tilstedeværende uttrykk.

Andre opplysninger om lundehund: Lundehund har opprinnelse fra Norge. Andre betegnelser på rasen er norsk lundehund, tiny viking dog. Kallenavn på engelsk på lundehund er som du kanskje forstår lundehund.

Lundehund gruppering: Lundehund er med i i FCI og deres register over rasehunder. De er i gruppen «arktiske sledehunder» (5.1) i gruppe «spisshunder». FCI-ID for lundehund er 265 og den ble første gang registrert 1999-03-12. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «andre raser». Hos United Kennel Club finnes rasen under «nordiske raser». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «støvere».

Lundehund foto:

Lundehund Lundehund
Flere bilder av lundehund

Lundehund forum

Bruk lundehund forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Lundehund, den norske hunderasen som er i ferd med å dø ut

Norsk lundehund (Norsk Lundehund) er en liten hunderase av Spitz type som stammer fra Norge. Dens navn er et sammensatt substantiv sammensatt av elementene Lunde, som betyr lunde (Norsk lunde "lunde" eller Lundefugl "lunde bird"), og hund, som betyr hund...

Skriv om lundehund

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om lundehund:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Lundehund video

Her kan du finne videoer av lundehund.

Linker: Se også disse hunderaser

Her kan du se utvalgte hunderaser som folk leste om etter å ha sett på lundehund:

Lundehund søkeord: hundene, hund, hunder, typisk, utfordringer, flott, hundedressur, problemfylt, lundehundrase, godlynt, lundehund foto, fakta, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, lundehund oppdrettere og kennelklubb, lundehund rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, jakthund, sporhund, lundehundhund.

Tilfeldig rase
Cesky Terrier
Cesky Terrier

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net