Golden Retriever hunderase

Golden Retriever rasestandard

Golden Retriever er jakthunder. Denne tilhører gruppen apporterende hunder. Det engelske navnet (eng. retrieve) betyr hente, derav navnet på rasen.

Golden Retriever er ofte omtalt som en av de mest intelligente rasehunder. Mental stimulering er derfor viktig.

Golden Retriever røyter, og som de fleste andre raser bør pelsen stelles jevnlig. Selv om hyppig pleie av pelsen strengt tatt ikke er nødvendig, bidrar det til økt trivsel.

Golden Retriever svarer bra på lydighetstrening, og er ofte meget lett å trene. Riktignok er det stor variasjonen mellom individer ofte større enn variasjon mellom en hunderase fra en annen. Golden Retriever er en aktpågivende hunderase, og kan fungere godt til hundetrening. Dette er en hunderase som liker å gå tur, og kan bli en god turkamerat. Hunderasen har et stort behov for trening, og som eier er det en fordel om man selv også er mye aktiv.

Rasen fremstår som meget hengiven, og viser sjelden aggressiv adferd ovenfor ukjente. De er vanligvis hengiven ovenfor andre hunder. Hunderasen omtales som barnevennlig, men husk: Uansett rase skal man aldri la små barn være alene med hunder. Barnevennlige hunder er kanskje en myte mer enn noe annet, alle hunder er forskjellige! Denne hunderase har en tendens til å bite med munnen i lek på valpestadiet, og dersom dette forekommer bør man ta tak i problemet så tidlig som mulig.

Dette er en robust hund som tåler kulde og lave temperaturer fint, og trives ute vinter som sommer. Liker du lek og morro? Det gjør også disse hundene!

Hunderasens utseende: Golden Retriever er en middelstor hunderase, hengende ører, kort hengende hale, og i det hele tatt flott å se til.

Sykdommer: Golden Retriever sine helsemessige problemer er ikke rasespesifikt og kan variere mellom individer. Rapporterte helseproblemer er hoftedysplasi, PRA, Hudproblemer, epilepsi, øyesykdommer, katarakt i øyet, hjertefeil og -sykdom, fedme, forskjellige hundelidelser og andre sykdommer og helseproblem.

Annen info om hunderasen: Golden Retriever kommer fra Storbritannia. Levealderen varierer selvsagt, men fra 10 til 12 år er innenfor forventningene. Prisen på en på en golden retriever valp varierer, men på Finn har de blitt solgt for så mye som 11900 kroner. Hunderasen er godt likt og derfor finnes også mange annonserte valper på Finn.

Gruppering: Golden Retriever finnes i i FCI i deres database. De er i gruppen «retrivere» (8.1) i gruppe «apporterende hunderaser». FCI-merke for golden retriever er 111 og den ble første gang registrert 1987-06-24. I American Kennel Club finnes hunderasen under kategorien «sportshunder». Hos United Kennel Club finnes hunderasen under «våpenhunder». I Canadian Kennel Club kan du finne hunderasen i gruppen «sportshunder».

Golden Retriever fotografier:

Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever
Flere bilder av golden retriever

Golden Retriever forum

Bruk golden retriever forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Golden retriver: Mange helseproblemer

Jeg leser at golden retriver er kjent for å ha mange genetiske sykdommer og andre sykdommer, er det virkelig så ille som Wikipedia beskriver det? Sitat om helseproblemer til Golden retriver: Som de fleste store hunderaser, har golden retriver mye energi og krever mye trening...

Erfaringer med golden retriever

Temperamentet til Golden Retriever er et kjennetegn på rasen, og er beskrevet i standarden som "vennlig og selvsikker". Golden Retriever er gode familiehunder, særlig når de er tålmodige med barn...

Golden retriever: Mer enn en apprterende fuglehund

Golden Retriever er en mellomstor hunderase avlet som jakthunder, med hensikt å hente skutte vannfugler som ender og fuglevilt under jakt. Den ble derfor kalt en "retriever" på grunn av deres evne til å hente skutt vilt uten å skade kjøttet i fuglen...

Skriv om golden retriever

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om golden retriever:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Golden Retriever video

Her kan du finne videoer av golden retriever.

Linker: Se også disse rasehunder

Under vises noen rasehunder som kan være av intresse for deg som likte golden retriever:

Golden Retriever søkefraser: hunder, rase, raser, lett gjenkjennelig, problemer, god, hundetrening, vanskelig, golden retrieverrase, hengiven, golden retriever fotografier, info, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, golden retriever oppdrettere og kennelklubb, golden retriever rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, jakthund, retriever, oppvakt, røyter, lett-trent, hengeører, golden, retrieverhund.

Sjekk denne rasen!
Antoliansk gjeterhund
Antoliansk gjeterhund

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net