Schäferhund hunderase

Schäferhund rasefakta

Schäferhund brukes som tjenestehund i politiet. Schäferhund er gjeterhunder. De har et sterkt gjeterinstinkt, hvilket gjør den utmerket til oppgaven som gjeterhund. Schäferhund er allsidig hunderase og blir bl.a. brukt til vakthund. Den egner seg derfor som vokter av hjem eller eiendom.

Schäferhund er ofte omtalt som blant de mest kloke hunderaser. Mental stimulering er derfor viktig.

Schäferhund røyter, og som de fleste andre raser bør pelsen stelles jevnlig. Selv om hyppig pleie av pelsen strengt tatt ikke er nødvendig, bidrar det til økt trivsel.

Schäferhund svarer bra på lydighetstrening, og er ofte meget lett å trene. Riktignok er det stor variasjonen mellom individer ofte større enn variasjon mellom en hunderase fra en annen. Schäferhund er våken og kan utmerke seg innen dressur. Dette er en hunderase som liker å gå tur, og kan bli en god turkamerat. Rasen har et stort behov for fysisk mosjon, og som eier er det en fordel om man selv også er mye aktiv.

Noen hunder kan være litt reserverte og skeptiske til ukjente, men her eksisterer stor variasjon innad i rasen. En typisk hunderase vil være imøtekommende og godmodig ovenfor andre hunder. Rasen regnes som en av de mer barnevennlige hunderaser, men glem ikke: Man skal likevel aldri la små barn være alene med hunder. Mange hunder går godt sammen med barn, men forskjellene innad i rasen er også ganske store. Selv om ulven, hundenes nære slektning, står i kontrast til denne hunderasen, så finnes fortsatt likheter. Denne hunderase har en tendens til å lekebite på valpestadiet, og dersom dette forekommer bør man ta tak i problemet så tidlig som mulig.

Enkelte har hevdet at denne hunderasen bjeffer mer enn andre raser, men dette kommer nok også mye an på hunden. Dette er en robust hund som tåler kulde og lave temperaturer fint, og trives ute vinter som sommer. Liker du lek og morro? Det gjør også disse hundene!

Hunderasens bygning: Schäferhund er en middelstor hunderase, med muskuløs kropp, mellomstore stående ører, relativt lange bein, hengende hale, lang snute, og et interessant utseende.

Sykdommer: Schäferhund sine helseproblemer er ikke rasespesifikt og beror på mer enn rasen i seg selv. Assosierte problemer er hoftedysplasi, Hudrelaterte problemer, tarmslyng, øyesykdommer, fedme, vanlige ikke-resebestemte lidelser og andre hundelidelser og -sykdommer.

Annen info om rasen: Schäferhund ble først avlet i Tyskland. Hundenes alder varierer selvsagt, men fra 12 til 13 år er vanlig. Rasen er etterspurte og derfor finnes også mange annonserte valper på Finn. Andre navn på denne rasen deutscher schäferhund, schäferhund. Det engelske kallenavnet på rasen er selvfølgelig german shepherd dog.

Schäferhund og kennelklubber: Schäferhund har blitt godkjent i Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber og deres liste. De er i gruppen «gjeterhunder» (1.1) i gruppe «gjeter- og brukshunder». FCI-I.D. for schäferhund er 166 og den ble første gang registrert 1991-03-23. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «gjeterhunder». Hos United Kennel Club finnes rasen under «gjetende hunder». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «gjeterhundraser».

Schäferhund fotografier:

Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund
Flere bilder av schäferhund

Schäferhund forum

Bruk schäferhund forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Dette er norges mest populære hunderase

Schäferhund, som er Norges mest populære hunderase, oppstod i Tyskland. Schäferhunden er en relativt ny hunderase, med opprinnelse datert til 1899...

Schäfer som førerhund

Tidligere var schäferhunder den mest populære førerhundrasen, og populær blant synshemmede: Når formell førerhund trening begynte i Sveits i 1920 under ledelse av Dorothy Eustis, alle hunder trent var tyske Shepherd tisper. Et eksperiment i temperament testing av en gruppe av Labrador Retriever og tysk Shepherds viste at Retrievers scoret høyere i gjennomsnitt i følelsesmessig stabilitet og evne til å gjenopprette raskt fra skremmende situasjoner, samarbeidsvillig atferd og vennlighet; mens de Schäferhund var overlegne i aggresjon og defensiv atferd...

Skriv om schäferhund

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om schäferhund:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Schäferhund video

Her kan du finne videoer av schäferhund.

Linker: Noen andre hunderaser

Listen under viser en liste over andre hunderaser som kan være av intresse for deg som likte schäferhund:

Schäferhund nøkkelord: hundene, rase, raser, lett gjenkjennelig, problemer, herlig, dressur, problematisk, schäferhundrase, godmodig, schäferhund fotografier, info, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, schäferhund oppdrettere og kennelklubb, schäferhund rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, politihund, gjeterhund, vakthund, klok, røyter, lett-trent, muskelhund, oppreiste ører, schäferhundhund.

Vilkårlig hunderase
Strellufstover

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net