Fransk bulldog hunderase

Fransk bulldog hunderasebeskrivelse

Fransk bulldog er selskapshunder, og er et populært kjæledyr i Norge.

Denne rasen kjennetegnes ved høy intelligens sammenlignet med mange andre hunderaser. Mentale utfordringer bør derfor inngå i den daglige aktiviteten.

Fransk bulldog røyter noe. Enklere pelsstell er en av flere fordeler med denne rasen.

Fransk bulldog responderer godt på lydighetstrening, og omtales som en rasehund det er lett å ha med å gjøre (men alle hunder er forskjellige). Rasen er gjerne fokusert i det den holder på med, og lett å ha med å gjøre. Som alle hunder trenger også denne rasen daglige lufteturer. Rasen setter pris på fysisk aktivitet, men er ikke like krevende som mange andre raser.

Denne hunderasen er av natur svært kjærlig mot fremmede, men store variasjoner forekommer likevel mellom hundene. De er vanligvis kjærlig ovenfor andre hunder. Rasen regnes som barnevennlig, men generalisering her kan være uheldig. Uansett rase skal man aldri la små barn være alene med hunder. Barnevennlige hunder er kanskje en myte mer enn noe annet, alle hunder er forskjellige! Valper har en tendens til å lekebite, og dette kan forstette i voksen alder hvis man ignorerer problemet. Det har blitt hevdet at den sikle en god del, men dette er ikke noe vi kan verifisere.

Noen vil påstå den bjeffer mindre enn andre raser, riktignok en påstand vi ikke kan dokumentere. Fransk bulldog passer utmerket til klimaet i Norge, men er ikke like godt egnet til varmere klima. Rasen egner seg ikke til ekstrem kulde, men kan fint bo i Norge dersom man benytter ekstra bekledning på kalde dager. Liker du lek og morro? Det gjør også disse hundene! Noen raser stikker av med en gang de får muligheten, men det var definitivt ikke fransk bulldog som utløste båndtvang her i landet. Det har blitt nevnt at det å være hjemme alene kan være vanskelig hos denne rasen, men dette kan også være mer individuelt betinget enn rasebetinget. Rasen kan godt bo i leilighet i byen.

Fransk bulldog anatomi: Fransk bulldog er en liten rasehund, har kort pels, mellomstore stående ører, relativt korte ben, kort snute, og et tilstedeværende uttrykk.

Sykdommer og lidelser: Fransk bulldog sine helseproblemer er individuelt betinget og er ikke bare avhengig av rasen. Helseproblemer som kan forekomme er øyesykdommer, heteslag, luftveisproblemer, fedme, forskjellige hundelidelser og andre lidelser og sykdommer hos hunder.

Annet om fransk bulldog: Fransk bulldog ble først avlet i Frankrike. Levealderen varierer selvsagt, men fra 10 til 12 år er mulig alder. Rasen er relativt etterspurte og det er stadig noen som annonserer valper til salgs. Fransk bulldog blir noen ganger omtalt som bouledogue français. Amerikansk hunderasenavn på fransk bulldog er åpenbart french bulldog.

Godkjente kennelklubber: Fransk bulldog har blitt godkjent i FCI og deres liste. De er i gruppen «små molosserhunder» (9.11) i gruppe «selskapshunder». FCI-nummer for fransk bulldog er 101 og den ble første gang registrert 1995-04-28. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «ikke-sportslige raser». Hos United Kennel Club finnes rasen under «selskapshunder». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «ikke-sportslige hunder».

Fransk bulldog foto:

Fransk bulldog Fransk bulldog Fransk bulldog Fransk bulldog Fransk bulldog Fransk bulldog Fransk bulldog Fransk bulldog Fransk bulldog
Flere bilder av fransk bulldog

Fransk bulldog forum

Bruk fransk bulldog forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Helseproblemer hos hunderaser: Fransk bulldog

Som et resultat av sammenpressede luftveier kan franske bulldog, utvikle en manglende evne til effektivt å regulere temperaturen. Mens en vanlig canine kan utsettes til en viss grad fra den varme, til en Frenchie kan det være dødelig...

Erfaringer med fransk bulldog

Franske bulldog, krever som mange andre følgeshunderaser, nær kontakt med mennesker. De har ganske minimal trening behov, men krever minst daglige turer...

Fransk bulldog rasebeskrivelse

Den franske Bulldog er en liten rase av innenlandske hund."Frenchies" ble avlet i 1800 med blonder beslutningstakere først i England da i Frankrike da fortrengt av den industrielle revolusjon...

Skriv om fransk bulldog

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om fransk bulldog:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Fransk bulldog video

Her kan du finne videoer av fransk bulldog.

Linker: Se også disse hunderaser

Under er andre hunderaser som har visse assosiasjoner til fransk bulldog:

Fransk bulldog nøkkelord: hundene, hund, hunder, typisk, utfordringer, flott, dressur, tidkrevende, fransk bulldograse, kjærlig, fransk bulldog foto, fakta, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, fransk bulldog oppdrettere og kennelklubb, fransk bulldog rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, oppreiste ører, fransk, bulldoghund.

Hvilken rase?
Akbash hund
Akbash hund

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net