Dalmatiner hunderase

Dalmatiner rasebeskrivelse

Dalmatiner fremstår som en meget klok hund. Hunden trives derfor godt med oppgaver som innebærer mentale utfordringer.

Dalmatiner røyter noe. Selv om hyppig pleie av pelsen strengt tatt ikke er nødvendig, bidrar det til økt trivsel.

Dalmatiner er en rase det kan være en fornøyelse å trene, men individuelle forskjeller betyr også mye. Dalmatiner er en konsentrert hund, og kan fungere godt til trening og lydighet. Dette er en hund som liker å gå tur, og kan bli en god turkamerat. Rasen har et stort behov for fysisk aktivitet, og som eier er det en fordel om man selv også er mye aktiv.

Noen hunder kan være litt reserverte og skeptiske til mennesker utenfor familien, men her eksisterer stor variasjon innad i rasen. Selv om aggresjon mot andre hunder ikke kjennetegner rasen, kan slike individuelle egenskaper forekomme. Rasen regnes som barnevennlig, men generalisering her kan være uheldig. Man skal likevel aldri la små barn være alene med hunder. Mange hunder går godt sammen med barn, men forskjellene innad i rasen er også ganske store. De store fellestrekkene til ulven - alle hunders stamfar - er kanskje vanskelig å se hos rasen, men det er likevel mulig å se likheter på flere områder. Valper har en tendens til å tygge på det den kommer over, og dette kan forstette i voksen alder hvis man ignorerer problemet.

Liker du lek og morro? Det gjør også disse hundene!

Rasens anatomi: Dalmatiner er en middelstor hund, har kort pels, hengende ører, relativt lange bein, kort hengende hale, og et utseende som vil bli lagt merke til.

Helse: Dalmatiner sine problemer med helsen varierer og er ikke bare avhengig av rasen. Det er blant annet hoftedysplasi, Problemer med huden, døvhet, fedme, vanlige ikke-resebestemte lidelser og andre lidelser og sykdommer hos hunder.

Mer info om rasen: Dalmatiner har opphav fra Kroatia. Hundenes alder varierer selvsagt, men fra 10 til 12 år er hva som kan forventes. Rasen er populær og derfor finnes også mange annonserte valper på Finn. Dalmatiner kalles også dalmatinac, carriage dog, spotted coach dog, firehouse dog, plum pudding dog, dal, dally. Engelske rasenavn på rasen er som du sikkert skjønner dalmatian.

Klassifikasjon: Dalmatiner er inkludert i i Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber i databasen over hunderaser. De er i gruppen «relaterte raser» (6.3) i gruppe «sporhunder og drivende hunder». FCI-merket for dalmatiner er 153 og den ble første gang registrert 1999-04-14. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «ikke-sportslige raser». Hos United Kennel Club finnes rasen under «selskapshunder». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «ikke-sportslige hunder».

Dalmatiner fotografier:

Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner
Flere bilder av dalmatiner

Dalmatiner forum

Bruk dalmatiner forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Dalmatiner: 101 fakta om dalmatinere!

Dalmatiske valper er født med vanlig hvit pels, og deres første sorte prikker vises vanligvis innen tre uker etter fødselen. Dalmatineren er en hunderase med røtter spore tilbake til Kroatia og dens historiske regionen Dalmatia...

Helse og helseproblemer hos dalmatiner

Dalmatinere er en relativt sunn og lett å holde rasen.dalmatinere er en relativt sunn og lett å holde rasen...

Skriv om dalmatiner

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om dalmatiner:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Dalmatiner video

Her kan du finne videoer av dalmatiner.

Linker: Noen andre hunderaser

Under har vi listet opp utvalgte hunderaser som andre søkte på etter å ha lest om dalmatiner:

Dalmatiner ord: hundene, rase, raser, lett gjenkjennelig, problemer, suveren, trening og lydighet, problemfylt, dalmatinerrase, omgjengelig, dalmatiner fotografier, info, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, dalmatiner oppdrettere og kennelklubb, dalmatiner rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, smarte, hengeører, dalmatinerhund.

Vilkårlig hund
Bucovina Shepherd Dog

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net