Chow Chow hunderase

Chow Chow rasebeskrivelse

Chow Chow er spisshunder. Spisshunder, eller spits som de også kalles, tilhører de arktiske rasene. Chow Chow er god som brukshund og kan brukes som vakthund. Den egner seg derfor som vokter av hjem eller eiendom.

Chow Chow røyter noe. Selv om hyppig pleie av pelsen strengt tatt ikke er nødvendig, bidrar det til økt trivsel.

Chow Chow omtales ofte som en hund for de mer erfarne, og noen omtaler den som noe problemfylt å trene. Som alle hunder trenger også denne hunderasen daglige lufteturer. Rasen liker godt fysisk mosjon, men det finnes også raser som krever mye mer lufting fra sine eiere.

Enkelte hunder kan være reserverte ovenfor gjester, men her kan det være veldig store variasjoner mellom forskjellige eksemplarer også. Aggressivitet mellom hunder varierer mer mellom individer enn mellom raser, men tendensen til hundeaggresjon er kanskje noe høyere hos chow chow. Rasen regnes som en av de mer barnevennlige hunderaser, men glem ikke: Man skal likevel aldri la små barn være alene med hunder. Mange hunder går godt sammen med barn, men forskjellene innad i rasen er også ganske store. De store fellestrekkene til ulven - alle hunders stamfar - er kanskje vanskelig å se hos denne hunderasen, men det er likevel mulig å se likheter på flere områder. Alle valper har en tendens til å lekebite og utforske verden med munnen, men i voksen alder er denne rasen heller en av de som biter minst.

Dette er ingen utpreget bjeffe-hund, og kan derfor passe til de med lydvare naboer. Chow Chow fungerer fint i det norske klimaet, men i sterk varme kan den mistrives. Denne hardføre vinterhunden takler lave temperaturer uten problem. Hvis du setter vennskap og samvær over lek, aktivitet og morro, kan chow chow være en god match for deg. Selv om det ikke kan sies å være en rasebetinget egenskap, blir det sagt at den gjerne klarer seg fint hjemme alene.

Hunderasens bygning: Chow Chow er en middelstor rasehund, langhåret pels, med robust kropp, små stående ører, kort kurvet hale, forholdsvis kort snute, og flott rasehund.

Helse: Chow Chow sine helseproblemer er forskjellig fra hund til hund og beror på mer enn rasen i seg selv. Noen kjente helseproblemer er hoftedysplasi, Hudrelaterte problemer, lidelser i forbindelse med øyelokket, fedme, vanlige ikke-resebestemte lidelser og andre hundelidelser og -sykdommer.

Flere opplysninger om rasen: Chow Chow ble først avlet i Kina. Hundenes alder varierer selvsagt, men fra 14 til 16 år er normalt. Prisen på en på en chow chow valp varierer, men 24500 er ikke uvanlig dersom den er fra premierte foreldre. Rasen er etterspurte og derfor finnes også mange annonserte valper på Finn. Denne rasehund har også andre navn: chow. Amerikansk hunderasenavn på rasen er som forventet chow chow.

Godkjente kennelklubber: Chow Chow har blitt godkjent i Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber og deres liste. De er i gruppen «aisatiske spisshunder» (5.5) i gruppe «spisshunder». FCI-ID for chow chow er 205 og den ble første gang registrert 1987-06-24. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «ikke-sportslige raser». Hos United Kennel Club finnes rasen under «nordiske raser». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «ikke-sportslige hunder».

Chow Chow fotografier:

Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow Chow
Flere bilder av chow chow

Chow Chow forum

Bruk chow chow forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Chowchow erfaringer

Chow Chows har en tendens til å vise dømmekraft, og er skeptisk mot fremmede. Den kan være sterkt beskyttende overfor sine eiere og eiendom...

Hunden med blå tunge: Chow chow

Chow Chow er en hunderase opprinnelig fra det nordlige Kina, der det er referert til som Pine og Quan, som betyr "puffy-løve hund". Rasen har også blitt kalt Tang Quan, som betyr Hund av Tang-riket...

Skriv om chow chow

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om chow chow:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Chow Chow video

Her kan du finne videoer av chow chow.

Linker: Noen andre hunderaser

Her ser du utvalgte hunderaser som du kanskje vil like hvis du likte chow chow:

Chow Chow nøkkelord: hunder, rase, raser, lett gjenkjennelig, problemer, fremragende, dressur, problemfylt, chow chowrase, vennlig, chow chow fotografier, info, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, chow chow oppdrettere og kennelklubb, chow chow rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, spisshund, vakthund, hardfør, små, øre, oppreiste ører, chow, chowhund.

Vilkårlig rasehund
Llewellin Setter

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net