Australsk gjeterhund hunderase

Australsk gjeterhund rasebeskrivelse

Australsk gjeterhund er gjeterhunder. Ved lydighetstrening kan de bli utmerkede gjetere av sau og annet fe. Australsk gjeterhund er en hund som kan brukes til mye og er en utmerket vakthund. Markedets beste innbruddsalarm!

Australsk gjeterhund er ofte omtalt som blant de mest kloke hunderaser. Mental stimulering er derfor viktig.

Australsk gjeterhund røyter noe. Enklere stell av pelsen er en av flere fordeler med denne rasen.

Australsk gjeterhund svarer bra på lydighetstrening, og er ofte veldig lett å trene. Riktignok er det stor variasjonen mellom individer ofte større enn variasjon mellom en hund fra en annen. Australsk gjeterhund er våken og kan utmerke seg innen trening og lydighet. Energi og overskudd er synonymt med hunderasen, og den blir alltid med på en tur ut i frisk luft. Rasen har et stort behov for fysisk mosjon, og som eier er det en fordel om man selv også er mye aktiv.

Noen hunder kan være litt reserverte og skeptiske til fremmede mennesker, men her eksisterer stor variasjon innad i rasen. En typisk hund vil være imøtekommende og godlynt ovenfor andre hunder. Rasen omtales som barnevennlig, men husk: Man skal likevel aldri la små barn være alene med hunder. Mange hunder går godt sammen med barn, men forskjellene innad i rasen er også ganske store. De store fellestrekkene til ulven - alle hunders stamfar - er kanskje vanskelig å se hos hunderasen, men det er likevel mulig å se likheter på flere områder. Valper har en tendens til å tygge på det den kommer over, og dette kan forstette i voksen alder hvis man ignorerer problemet.

Enkelte har hevdet at hunderasen bjeffer mer enn andre raser, men dette kommer nok også mye an på hunden. Dette er en robust hund som tåler kulde og lave temperaturer fint, og trives ute vinter som sommer. Om du ønsker å finne hunderaser som liker lek og morro, kan du legge denne til listen din. Noen raser stikker av med en gang de får muligheten, men det var definitivt ikke australsk gjeterhund som utløste båndtvang her i landet.

Hundens bygning: Australsk gjeterhund er en mellomstor hund, kort hengende hale, og i det hele tatt en fin hund å se på.

Helseproblemer: Australsk gjeterhund sine problemer med helsen varierer og beror på mer enn rasen i seg selv. Mulige helseproblemer er øyesykdommer, katarakt i øyet, døvhet, fedme, vanlige ikke-resebestemte lidelser og andre hundelidelser og -sykdommer.

Annet om hunden: Australsk gjeterhund har opphav fra USA. Hundenes alder varierer selvsagt, men fra 12 til 15 år er forventet. Valpekull varierer fra 6 til 9 valper. Rasen er populær og derfor finnes også mange annonserte valper på Finn. Denne hund blir også kalt aussie, spanish shepherd, pastor dog, new mexican shepherd, california shepherd, blues, heelers. Engelske rasenavn på hunden er som du kanskje ville gjettet australian shepherd.

Gruppering av australsk gjeterhund: Australsk gjeterhund er inkludert i i Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber i databasen over hunderaser. De er i gruppen «gjeterhunder» (1.1) i gruppe «gjeter- og brukshunder». FCI-i.d. for australsk gjeterhund er 342 og den ble første gang registrert 2009-03-26. I American Kennel Club finnes rasen under kategorien «gjeterhunder». Hos United Kennel Club finnes rasen under «gjetende hunder». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «gjeterhundraser».

Australsk gjeterhund bilder:

Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund Australsk gjeterhund
Flere bilder av australsk gjeterhund

Australsk gjeterhund forum

Bruk australsk gjeterhund forumet til diskusjon om rasen, still spørsmål, legge inn gratis annonser (selges / ønskes kjøpt), dele informasjon eller skriv en tekst om rasen.

Helseproblemer hos australsk gjeterhund

Tenkte det kunne være på sin plass å informere om alle helseproblemene som finnes hos australsk gjeterhund, spesielt hos noen oppdrettere heller enn et internasjonalt problem som berører hele rasen i alle land. Problemet er der, og folk bør være klar over det før de kjøper en hund av denne rasen...

Australsk gjeterhund kommer ikke fra Australia :-)

Australian Shepherd, kjent som Aussie, er en hunderase som ble utviklet på rancher i det vestlige USA. Til tross for navnet, ble rasen ikke utviklet i Australia, men i USA hvor de ble sett i Vesten så tidlig som på 1800-tallet...

Skriv om australsk gjeterhund

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om australsk gjeterhund:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Australsk gjeterhund video

Her kan du finne videoer av australsk gjeterhund.

Linker: Noen andre hunderaser

Her er utvalgte hunderaser som har visse assosiasjoner til australsk gjeterhund:

Australsk gjeterhund ord: hundene, hunderase, hunderaser, karakeristisk, problemer, flott, trening og lydighet, problemfylt, australsk gjeterhundrase, godlynt, australsk gjeterhund bilder, fakta, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, australsk gjeterhund oppdrettere og kennelklubb, australsk gjeterhund rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, gjeterhund, vakthund, klok, lett-trent, energisk, australsk, gjeterhundhund.

Sjekk denne rasen!
Alaskan Husky
Alaskan Husky

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net