Airedale Terrier hunderase

Airedale Terrier beskrivelse

Airedale Terrier er allsidig og blir bl.a. brukt til vakthund. Den egner seg derfor som vokter av hjem eller eiendom.

Airedale Terrier er ofte omtalt som en av de mest intelligente raser. Mental stimulering er derfor viktig.

Mange hunder røyter mye, men dette er ikke noe som kan påstås om airedale terrier. Enklere pleie av pelsen er en av flere fordeler med denne rasen.

Airedale Terrier responderer godt på lydighetstrening, og omtales som en rasehund det er lett å ha med å gjøre (men alle hunder er forskjellige). Energi og overskudd er synonymt med denne hunderasen, og den blir alltid med på en tur ut i frisk luft. Rasehunden har et stort behov for trening, og som eier er det en fordel om man selv også er mye aktiv.

Denne hunderasen er av natur meget hengiven mot ukjente, men store variasjoner forekommer likevel mellom hundene. Aggresjon mellom hunder forekommer blant alle raser, men er kanskje en litt større tendens hos airedale terrier enn mange andre raser. Rasen regnes som barnevennlig, men generalisering her kan være uheldig. Uansett rase skal man aldri la små barn være alene med hunder. Barnevennlige hunder er kanskje en myte mer enn noe annet, alle hunder er forskjellige! De store fellestrekkene til ulven - alle hunders stamfar - er kanskje vanskelig å se hos denne hunderasen, men det er likevel mulig å se likheter på flere områder. Denne rasehund har en tendens til å bite på valpestadiet, og dersom dette forekommer bør man ta tak i problemet så tidlig som mulig.

Dette er en robust hund som tåler kulde og lave temperaturer fint, og trives ute vinter som sommer. Om du ønsker å finne raser som liker lek og morro, kan du legge denne til listen din.

Hunderasens utseende: Airedale Terrier er en mellomstor rasehund, strihåret, kort høystilt hale, og et tilstedeværende uttrykk.

Sykdommer: Airedale Terrier sine sykdommer er ikke rasespesifikt og kan variere mellom individer. Det omfatter hoftedysplasi, fedme, forskjellige hundelidelser og andre sykdommer og helseproblem.

Andre opplysninger om rasehunden: Airedale Terrier er opprinnelig fra England. Levealderen varierer selvsagt, men fra 12 til 13 år er normalt. Rasehunden er populære og derfor finnes også mange annonserte valper på Finn. Andre navn på denne rasehunden king of terriers, waterside terrier, working terrier. Engelsk benevnelse på rasehunden er selvsagt airedale terrier.

Airedale Terrier klassifisering: Airedale Terrier er tatt inn i i FCI og oversikten der. De er i gruppen «mellomstore og store terriere» (3.1) i gruppe «terriere». FCI-symbolet for airedale terrier er 7 og den ble første gang registrert 2009-03-26. I American Kennel Club finnes rasehunden under kategorien «terriere». Hos United Kennel Club finnes rasehunden under «terrierraser». I Canadian Kennel Club kan du finne rasehunden i gruppen «terriere».

Airedale Terrier fotografier:

Airedale Terrier Airedale Terrier Airedale Terrier Airedale Terrier Airedale Terrier Airedale Terrier Airedale Terrier Airedale Terrier
Flere bilder av airedale terrier

Skriv om airedale terrier

Tittel på innlegget:

Tekst til innlegget om airedale terrier:

Ditt navn (eller firma, kallenavn, etc.)

Er du et menneske?

captcha
Skriv inn tegnene og bevis at du ikke er en robot eller en hund :)

Airedale Terrier video

Her kan du finne videoer av airedale terrier.

Linker: Se også disse raser

Nedenfor er noen andre raser som folk leste om etter å ha sett på airedale terrier:

Airedale Terrier nøkkelord: hunder, rase, raser, lett gjenkjennelig, problemer, flott, lydighetstrening, innviklet, airedale terrierrase, hengiven, airedale terrier fotografier, info, kjøp og salg av valper, video, forum, rasestandard, airedale terrier oppdrettere og kennelklubb, airedale terrier rasebeskrivelse bøker, kjøpes, selges, vakthund, oppvakt, energisk, airedale, terrierhund.

Sjekk denne rasen!
Lurcher

Søk Finn rase
Bruk vår søkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

Hunder Hunderaser
Alle hunderaser
Populære rasehunder
Selskapshunder
Gjeterhunder
Jakthund-raser
Sledehunder
Små hunderaser
Største raser
Allergivennlige raser
Norsk kennelklubb (NKK)
Raser (alfabetisk)
Hunder

Hund Morsomme hundevideoer!

Hunderaser.net skal ikke brukes som enste ressurs for anskaffelse av informasjon om hunderaser. Oppdrettere og kennelklubber kan by på oppdatert informasjon såvel som råd og veiledning for den som skal gå til anskaffelse av hund. Der ikke annet er notert, har vi benyttet informasjon fra kilder på internett i våre beskrivelser av hunderaser, og vi tar dermed forbehold om at feil kan forekomme. Det er anledning til å komme med forslag til beskrivelse av hunderaser.
Hunderaser   |   Søk etter hunderaser   |   Copyright © 2018 Hunderaser.net